Ez a süti úgy történt, hogy már régóta izgatta a fantáziámat milyen lehet mentesen és pont kaptam csodaszép málnát a piacon. Nem halaszthattam tovább, így hát belevágtam. Azt gondoltam, hogy finom lesz, de hogy ennyire…. erre nem is számítottam, Legközelebb dupla adaggal készítek, biztos, ami biztos.
Hozzávalók 4 adaghoz:
Tészta:
- 50 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 40 g négyszeres édesítő
- 20 g Eden Premium mandulaliszt
- fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 30 g hideg növényi margarin
Gyümölcs:
- 300 g málna
- 70 g négyszeres édesítő
- 20 g Eden Premium arany lenmagliszt
- 1 evőkanál vanília aroma
Elkészítés:
Gyümölcs:
Turmixoljuk krémesre az összes hozzávalót. Simítsuk egy 20 cm átmérőjű formába.
Tészta:
Keverjük össze a hozzávalókat és szórjuk a gyümölcsre. Süssük készre előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 20 perc alatt.
1 adag átlagos tápértéke:
152 kcal, 8,7 g zsír, 40,5 g szénhidrát amelyből poliolok 27,4 g, 8,4 g rost, 4,8 g fehérje
1 adag átlagos felszívódó szénhidráttartalma: 13,1 g
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke (jelen esetben a málna és a margarin), ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Jó étvágyat kívánok!