Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Quinoás "kolbász"krém

Quinoás "kolbász"krém

Párszor megpróbáltam már növényi, mentes, kolbász ízű krémet készíteni, de valahogy sosem volt számomra elfogadható. Ha olajos magból csináltam szuper volt, mert alig volt szénhidráttartalma, kalóriában viszont bővelkedett és nekem túl zsíros is volt. Ha valamilyen zöldségből készült, akkor a zöldség ízét éreztem, nem volt az igazi. Pedig szerintem jól tudok fűszerezni. Ha hüvelyesből, akkor hüvelyes ízű volt. Ha kölesből, akkor pedig a szénhidráttartalma volt magas egy krémhez képest, és az sem volt ízre telitalálat, szóval tudom, egyáltalán nem vagyok ám egyszerű eset. És valahogy az állagával is mindig bajom volt. Ja és zabot sem ehetek, így elég sok alapanyag ki lett lőve. Most viszont új dimenzió nyílt ki a szendvicskrémek világában, hát ez a granulátum maga a csoda. Viszonylag íztelen, így azt csinálok vele, amit csak akarok és a textúrája, hát egy az egyben visszaadja azt az élményt, amit oly régóta szerettem volna érezni. Szóval bátran kijelentem itt és most, hogy elkészült a tökéletes növényi, mentes, kolbász ízű szendvicsrémem.

  • A quinoát cserélhetitek bármilyen más álgabonára, még barnarizsre is, de akár ki is hagyhatjátok, ha úgy szimpatikusabb, csak akkor az arany lenmaglisztből is kevesebbre lesz szükségetek.
  • A fűszerezést kedvetek szerint variálhatjátok, nekem ez jött be a legjobban és, mivel marad belőle, azt tovább tudjátok hasznosítani.
  • Fogyaszd Bake-Free szénhidrátcsökkentett, vagy házi, vagy kelt kenyérrel.
  • Próbáld ki melegszendvicsként is, növényi sajttal.
  • Keverhetsz bele Eden Premium gluténmentes sörélesztő pelyhet a sajtos ízvilág eléréséhez.
  • Természetesen ehhez is keverhetsz párolt zöldségeket, de ez esetben kalkuláld bele az ízüket is.
  • Jó, tudom, tudom, sok a rizsa, mutatom a receptet.
  • Jaj még egy: férfiakon tesztelve

 

Hozzávalók:

  • 25 g Eden Premium borsó fehérje granulátum
  • 75 g paradicsomszósz + 75 g víz a granulátum áztatásához
  • 100 g Eden Premium paradicsomszósz arrabbiata, vagy bazsalikomos
  • 20 g Eden Premium arany lenmagliszt
  • 50 g Eden Premium quinoa (szárazon mérve)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 76 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 9,8 g)
  • Fűszerek: 3 teáskanál Himalája só, 3 teáskanál bükkfán füstölt fűszerpaprika, 1-1 teáskanál kömény, feketebors, kakukkfű, majoranna, bazsalikom

 

Elkészítés:

A quinoát öblítsük át forró folyóvíz alatt, majd kétszeres mennyiségű sós vízben résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük készre 10-15 perc alatt, majd fedjük le teljesen. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra és kortyonként vizet öntve hozzá pároljuk meg roppanósra (ne pároljuk túl, ez fontos, puha legyen, de még roppanjon picit) és tegyük hozzá a préselt fokhagymát is. Pár pillanat alatt pároljuk össze (hogy megmaradjon az intenzív íze). Természetesen olajon is meg lehet pirítani őket, de ez most egy hozzáadott zsiradékmentes recept. A zsírtartalmát csupán a hozzávalók természetes zsírtartalma adja. A fűszereket keverjük össze. A vizet is keverjük össze a paradicsomszósszal, tegyünk hozzá 3 teáskanállal a fűszerből és melegítsük össze, majd tegyük hozzá a granulátumot is. Fedjük le és hagyjuk állni 5 percig. A quinoát öblítsük át hideg folyóvíz alatt. Erre azért van szükség, hogy véletlen se tapadjanak össze a szemek. Keverjük össze az eddigieket, a quinoát, a hagymákat és a granulátumot. Képlékeny, lágyabb masszát fogunk kapni. Ennél a pontnál lehet kóstolni. Nekem nem kellett tovább fűszerezni, de ízlés szerint itt még megtehetitek. Keverjük hozzá a 100 g paradicsomszószt és az arany lenmaglisztet is. Azért használtam az arany változatot, hogy szép világos maradjon a színe. Lehet váltani sima lenmaglisztre, de akkor számoljatok vele, hogy több fog kelleni előle, mert nem annyira erős a kötő képessége, mint az aranynak és sötétíteni fogja a kolbász színét. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek picit az ízek. Körülbelül 4 dl mennyiségű krém lesz.

 

quinoás kolbászkrém

quinoás kolbászkrém táblázat

 

Az egész adag quinoás kolbászkrém átlagos tápértéke:
457 kcal, 7,9 g zsír, 57,9 g szénhidrát, 18 g rost, 32,6 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk