Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Nem múlhat el vasárnapi ebéd rántott ételek nélkül, ezért ma egy rántott cukkíni receptet hoztam nektek gluténmentes-növényi változatban, egy kis quinoával és friss zöldségekkel megspékelve. Tökéletes összeállítás lett, az utolsó morzsáig elfogyott.

HOZZÁVALÓK:

A cukkínihez:

  • 1 darab cukkíni
  • Eden Premium kölesliszt
  • Eden Premium feketesó, őrölt tarkabors, Himalája só
  • Eden Premium panírmorzsa
  • víz
  • kókuszolaj a sütéshez

A körethez:

  • 130 g Eden Premium quinoa
  • 1 darab avokádó
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 30 g Eden Premium kesudió
  • 30 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
  • Himalája só, őrölt tarkabors
  • víz

ELKÉSZÍTÉS:

Mossuk át a quinoát alaposan forró folyóvíz alatt, majd dupla mennyiségű sós, tarkaborsos vízzel, résnyire nyitott fedő alatt, alacsony fokozaton főzzük puhára. Szeleteljük fel a kesudiót, az avokádót és a paprikát, majd keverjük a kifőtt quinoához (fűszerezzük, tovább, ha igényli) a sörélesztő pehellyel együtt.
A cukkínit felszínét villa segítségével irdaljuk be, majd szeleteljük fel hosszában. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni 20 percig, majd itassuk fel papírtörlővel a levét. Némi köleslisztet keverjünk el annyi vízzel, hogy tojás állaga legyen, sózzuk, borsozzuk (ne hagyjuk ki a feketesót, mert ez adja meg a tojás illatát). A cukkíniket forgassuk meg először köleslisztben, ezután a vizes köleslisztben, majd a panírmorzsában és süssük ki mindkét oldalukat forró olajban. Tálaljuk a zöldséges quinoával.

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Rántott cukkíni zöldséges quinoával

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk