Tavaszodik és megkívántam egy kis hagymás ropogtatnivalót. Nagyon szerettem a tejfölös-sajtos-hagymás rágcsákat, így ez alapján készítettem ezt a szuper finomságot. Ebben a napsütésben még jobban bearanyozta a napom.
Hozzávalók:
- 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
- 30 g Eden-Premium mandulaliszt
- 15 g kókuszolaj
- 90 g langyos víz
- 4 g Eden Premium fekete só
- 5 g Eden Premium gluténmentes sörélesztő pehely
- 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
- 30 g növényi sajt
- 1 evőkanál metélőhagyma (friss, vagy szárított)
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat és száraz felületen nyújtsuk pár mm vastagságúra. Szaggassuk tetszőleges formákra. Én 4,5 cm átmérőjű virágformát használtam és 52 darab falatka lett belőle. Tegyük szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10 perc alatt alsó-felső sütéssel.
Az egész adag sajtos hagymás falatka átlagos tápértéke:
860 kcal, 40,7 g zsír, 93,8 g szénhidrát, 15,6 g rost, 20,4 g fehérje
1 darab sajtos hagymás falatka átlagos tápértéke:
17 kcal, 0,8 g zsír, 1,8 g szénhidrát, 0,3 g rost, 0,4 g fehérje
Nehézségi fok (1-5): 2
Elkészítési idő: 15-20 perc
Kalkuláció: Az egész adag ̴ 629.- Ft-ba kerül, 1 darab (ha 52 darabot szaggatunk) ̴12.- Ft.
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.
Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.
Jó étvágyat kívánok!