Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Sütőporos szénhidrátcsökkentett arany kalács

Sütőporos szénhidrátcsökkentett arany kalács

Nyakunkon a húsvét és szerettem volna kedveskedni Nektek olyan szénhidrátcsökkentett kaláccsal is, ami hozzáadott zsiradékmentes is, ha már vigyázunk a vonalainkra (természetesen ilyenkor is). Anyukám mindig azt mondta, hogy „ha már lúd, legyen kövér”, szóval ebből most tényleg kiszedtem a leggonoszabbakat is, és annak ellenére, hogy tényleg a lehető legtöbb mindentől mentes, valamint alakbarát is, eszméletlen finom és mutatós. Ígérem, nem fog cserben hagyni az ünnepi asztalnál. Mivel a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék a kalácsunk támogatója, melyet kétféleképpen lehet „keleszteni”, ezért mindkét verziót elkészítettem, biztos, ami biztos alapon. Szerintem így a tuti. Az élesztős variánst itt találjátok.
Itt is érvényes, hogy kenyérlisztből készül a kalácsunk, ne számítsatok csodákra, de arra igen, hogy jóízűt fogtok enni mentesen.
Ha ez a kalács túl csupasz, fakír lenne számotokra és mégis vágynátok egy kis zsiradékra, de szénhidrátcsökkentetten, akkor kukkantsátok meg ezt a receptet is, ne ebbe tegyetek margarint, vagy kókuszolajat, mert nem működik, az egy másik recept lesz, más arányokkal.

Tudtok még sokféléből választani ízlés szerint:

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat a kakaópor kivételével. Felezzük meg pontosan és tegyük két tálba. Az egyikhez keverjük hozzá a kakaóport. Melegítsük meg mandula italt és pontosan, igazságosan kettéosztva öntsük az egyik felét a világos, a másik felét pedig a kakaós liszthez. Száraz felületen formázzunk belőlük 60 cm hosszú kukacokat (ne ijedjetek meg, elég masszív a tészta) ügyelve arra, hogy ne legyenek üregesek. Fonjuk be négyes fonással és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 210 fokos sütőben süssük 10 percig, alsó-felső sütéssel, majd 50 percig 190 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Várjuk meg, míg teljesen kihűl, majd szeleteljük ízlés szerint. Nekem 15 darab egyforma szelet lett és a kalács 469 grammos.
Tipp: A kakaót kihagyhatjátok, ha világos, egyszínű kalácsot szeretnétek, vagy készíthetitek az egészet kakaósra is akár, ebben az esetben duplázzátok a kakaó mennyiségét. A tetejét akár meg is megkenhetitek lekvárral.

Sütőporos szénhidrátcsökkenett aranykalács

Sütőporos szénhidrátcsökkenett aranykalács

1 szelet sütőporos szénhidrátcsökkentett arany kalács átlagos tápértéke:
58 kcal, 0,8 g zsír, 8,9 g szénhidrát amelyből poliolok 0,7 g, 4,3 g rost, 2,4 g fehérje
1 szelet sütőporos szénhidrátcsökkentett arany kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,2 g

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk