Szállítás 14.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szénhidrátcsökkentett kelt kalács

Szénhidrátcsökkentett kelt kalács

Nyakunkon a húsvét és szerettem volna kedveskedni Nektek olyan szénhidrátcsökkentett kaláccsal is, ami hozzáadott zsiradékmentes is, ha már vigyázunk a vonalainkra (természetesen ilyenkor is). Anyukám mindig azt mondta, hogy „ha már lúd, legyen kövér”, szóval ebből most tényleg kiszedtem a leggonoszabbakat is, és annak ellenére, hogy tényleg a lehető legtöbb mindentől mentes, valamint alakbarát is, eszméletlen finom és mutatós. Ígérem, nem fog cserben hagyni az ünnepi asztalnál. Mivel a szénhidrátcsökkentett arany kenyér lisztkeverék a kalácsunk támogatója, melyet kétféleképpen lehet „keleszteni”, ezért mindkét verziót elkészítettem, biztos, ami biztos alapon. Szerintem így a tuti. A sütőporos variánst itt találjátok.
Itt is érvényes, hogy kenyérlisztből készül a kalácsunk, ne számítsatok csodákra, de arra igen, hogy jóízűt fogtok enni mentesen.
Ha ez a kalács túl csupasz, fakír lenne számotokra és mégis vágynátok egy kis zsiradékra, de szénhidrátcsökkentetten, akkor kukkantsátok meg ezt a receptet is, ne ebbe tegyetek margarint, vagy kókuszolajat, mert nem működik, az egy másik recept lesz, más arányokkal.

 

HOZZÁVALÓK:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat a kakaópor kivételével. Felezzük meg pontosan és tegyük két tálba. Az egyikhez keverjük hozzá a kakaóport. Melegítsük meg a mandula italt és pontosan, igazságosan kettéosztva öntsük az egyik felét a világos, a másik felét pedig a kakaós liszthez. Lefedve, meleg helyen (50 fokos sütőben) kelesszük meg 45 perc alatt. Száraz felületen formázzunk belőlük 60 cm hosszú kukacokat (ne ijedjetek meg, elég masszív a tészta) ügyelve arra, hogy ne legyenek üregesek. Fonjuk be négyes fonással és takarjuk le. Meleg helyen kelesszük még 15 percig. Tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített, 210 fokos sütőben süssük 10 percig, alsó-felső sütéssel, majd 50 percig 190 fokon szintén alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni és szeleteljük kedvünkre. Nekem 15 darab egyforma szelet lett és a kalács 494 grammos.
Tipp: A kakaót kihagyhatjátok, ha világos, egyszínű kalácsot szeretnétek, vagy készíthetitek az egészet kakaósra is akár, ebben az esetben duplázzátok a kakaó mennyiségét. A tetejét akár meg is kenhetitek lekvárral.

1 szelet kelt szénhidrátcsökkentett arany kalács átlagos tápértéke:
59 kcal, 0,8 g zsír, 9 g szénhidrát amelyből poliolok 0,7 g, 4,3 g rost, 2,4 g fehérje

1 szelet kelt szénhidrátcsökkentett arany kalács átlagos felszívódó szénhidráttartalma:
8,3 g

Kelt szénhidrátcsökkentett arany kalács
Kelt szénhidrátcsökkentett arany kalács táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk