Töltött omlett

töltött omlett mindenmentes

Annyira szeretem a hétvégi reggeleket, amikor nem kell sietni, nem csörög az óra, szépen, nyugodtan indul a nap. Ilyenkor a reggeli ötletek csak úgy szánkóznak a fejemben. Semmit nem tervezek meg előre, csak szétnézek a hűtőben és a Bake-Free polcomon és ilyen csodákat találok ki, mint ez a töltött omlett. Aztán rájövök, hogy tulajdonképpen annyira gyors, hogy akár minden reggel beleférne, no de akkor hol maradna a hétvégi melegreggelit körülölelő különlegesség?

Hozzávalók 2 db-hoz

Töltelék:

  • 1 darab avokádó (csak a húsa 196 g)
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • Eden Premium fekete só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj (8 g)
  • 2 darab gomba (tisztítva 133 g)
  • pár csepp citromlé
  • spenót levelek
  • 2 darab koktél paradicsom (57 g)
  • 4 karika pritamin paprika (58 g)

Omlett:

Elkészítés

Az omletthez keverjük össze a hozzávalókat és kiolajozott palacsintasütőben süssünk ki 2 darab omlettet (6-7 fokozaton). Az avokádót nyomkodjuk össze villával és ízesítsük citromlével, sóval, borssal, fokhagyma granulátummal. Kenjük meg vele az omletteket. A gombákat szeleteljük fel és forró, olajos serpenyőben süssük meg hirtelen mindkét oldalát. Ezeket is tegyük az omlettekre. Halmozzuk rá a többi zöldséget is.

Jó étvágyat!

töltött omlett mindenmentes

1 darab töltött omlett átlagos tápértéke:
531 kcal, 34,9 g zsír, 31,7 g szénhidrát, 21 g rost, 13,2 g fehérje
A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind

Kürtőskalács
Kürtőskalács
Mangócurry-s szendvics
Mangócurry-s szendvics