Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Harira

Harira

A marokkói konyha egyik méltán dicsért fogását készítettem el, melyhez tökéletesen illik a gluténmentes tészta, annak vöröslencse tartalma miatt is. A fűszerek megválasztása kifejezetten fontos lépés ahhoz, hogy elérjük a jellegzetes aromákat. Biztos vagyok benne, hogy érdekesnek fogjátok találni a fahéj és a szegfűszeg használatát egy alapvetően sós ételhez, de higgyétek el megkívánja a leves és tökéletesen illeszkednek hozzá. Hát még a friss koriander, gyömbér és a citromlé. Zamat a köbön, így tudnám leginkább jellemezni ezt a csodás remekművet. Utólag érdemes megszórni egy kis bükkfán füstölt fűszerpaprikával, cseppet intenzívebbé teszi az élményt.

 

HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:

 

ELKÉSZÍTÉS:

Olívaolajon pirítsuk meg az próra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért a fűszerekkel együtt, majd öntsük fel vízzel. Tegyük bele az apróra vágott szárzellert, paradicsomot és a sárgarépát is. Főzzük készre, majd keverjük hozzá a borsófehérje kockát, csorgassunk bele friss citromlevet és fedjük le 10 percre. Főzzük meg a tésztát a leírás szerint és tálaljuk a forró levessel, citromszeletekkel és koriander levéllel.

1 adag harira átlagos tápértéke:
188 kcal, 2,9 g zsír, 25,3 g szénhidrát, 8 g rost, 10,2 g fehérje

Harira
Harira
Harira táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk