A marokkói konyha egyik méltán dicsért fogását készítettem el, melyhez tökéletesen illik a gluténmentes tészta, annak vöröslencse tartalma miatt is. A fűszerek megválasztása kifejezetten fontos lépés ahhoz, hogy elérjük a jellegzetes aromákat. Biztos vagyok benne, hogy érdekesnek fogjátok találni a fahéj és a szegfűszeg használatát egy alapvetően sós ételhez, de higgyétek el megkívánja a leves és tökéletesen illeszkednek hozzá. Hát még a friss koriander, gyömbér és a citromlé. Zamat a köbön, így tudnám leginkább jellemezni ezt a csodás remekművet. Utólag érdemes megszórni egy kis bükkfán füstölt fűszerpaprikával, cseppet intenzívebbé teszi az élményt.
HOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZ:
- fél csomag Eden Premium gluténmentes tészta vöröslencsével kis orsó (100 g)
- 240 g Eden Premium főtt csicseriborsó (szárazon 120 g)
- 30 g Eden Premium borsófehérje kocka
- 1 kisebb fej vöröshagyma (tisztítva 80 g)
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 7 g)
- 2 darab sárgarépa (tisztítva 195 g)
- kisujjnyi friss gyömbér
- 2 szál szárzeller (150 g)
- 50 g sűrített paradicsom
- 4 darab koktélparadicsom (65 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (5 g)
- Himalája só, kurkuma, szegfűszeg, fahéj, római kömény ízlés szerint
- friss koriander ízlés szerint
- 8 g olívaolaj
- 1,5 l víz
- 1 db citrom
ELKÉSZÍTÉS:
Olívaolajon pirítsuk meg az próra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a reszelt gyömbért a fűszerekkel együtt, majd öntsük fel vízzel. Tegyük bele az apróra vágott szárzellert, paradicsomot és a sárgarépát is. Főzzük készre, majd keverjük hozzá a borsófehérje kockát, csorgassunk bele friss citromlevet és fedjük le 10 percre. Főzzük meg a tésztát a leírás szerint és tálaljuk a forró levessel, citromszeletekkel és koriander levéllel.