Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Palacsinta tojással, tejjel

Palacsinta tojással, tejjel

Kipróbáltam az alapreceptet víz helyett tejjel. Annyi a különbség, hogy picit hamarabb megég, sötétebbre sül a tészta, ezért a 6-os fokozat lett nálam a nyerő.
A tejes-tojásos recept nekem úgy lett a legjobb, hogy a folyadék fele víz, a másik fele tej és kicsit változtattam is az arányokon.

Így néz ki:

-100 g palacsinta liszt

-csipet só

-csipet eritvia max

-400 g folyadék (tej+víz)

-1 db S-es tojás

Kimértem a tejet és a vizet, összekevertem a tojással. A liszthez adtam a sót, a maxot és botmixerrel kevertem ki a folyadékkal. Olajozott serpenyőben 6-os fokozaton sütöttem. Nem pótoltam vízzel a sütés alatt a tésztát, mert szépen tartja az állagát. Sütés után (és közben is) lefedve pihentettem. Van, amikor 6, van, amikor 7 db pala lesz, de szép vékonyak. Ja és tényleg fontos, hogy a folyadék hideg legyen.

palacsinta

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk