Szilveszteri lakoma

szilveszteri lakoma mindenmentes

1. ASZALT PARADICSOMOS, OLÍVÁS TUNKOLÓS, TÖKMAGOLAJOS HUMUSSZAL

Hozzávalók:

A tunkihoz (30 darab):

  • 250 g Bake-Free házi kenyér lisztkeverék
  • 4 darab (35 g) aszalt paradicsom (olajban eltett)
  • 50 g olívabogyó
  • 8 g Eden Premium Himalája só
  • 310 g meleg víz

A humuszhoz:

  • 100 g Eden Premium csicseriborsó (szárazon mérve)
  • pár csepp citromlé
  • fél kezeletlen citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál Eden Premium hidegen sajtolt tökmagolaj (32g)
  • Eden Premium Himalája só ízlés szerint
  • őrölt feketebors, fokhagyma granulátum ízlés szerint

Elkészítés:

Tunki:
Vágjuk apróra az olívákat és az aszalt paradicsomot. Keverjük össze az összes hozzávalót és két szilikonos sütőpapír közt a sütőtepsiben nyújtsuk szét annyira, hogy teljesen kitöltse az összes helyet (körülbelül 3-4 mm vastag lesz). Vegyük le a tetejéről a sütőpapírt és vágjuk egyforma darabokra (nekem 30 darab lett). Kenjük meg az aszalt paradicsom olajával és előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 35 perc alatt alsó-felső sütéssel.

Humusz:
Főzzük készre a csicseriborsót, majd turmixoljuk krémesre a hozzávalókkal. Szükség esetén hígíthatjuk pici vízzel.szilveszteri lakoma1 mindenmentes

1 darab tunki átlagos tápértéke:
35,2 kcal, 0,9 g zsír, 5,3 g szénhidrát, 1,3 g rost, 0,7 g fehérje

Az egész adag humusz tápértéke:
694 kcal, 37,4 g zsír, 60 g szénhidrát, 17 g rost, 19 g fehérje

 

2. HAGYMÁS CSAVART BAGETTE:

Hozzávalók 4 darabhoz:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat és osszuk 8 darab egyforma részre. Formázzunk belőle kukacokat és kettesével csavarjuk össze. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 50 perc alatt alsó-felső sütéssel.

    szilveszteri lakoma mindenmentes hagymás bagett

      1 darab átlagos tápértéke:
      190 kcal, 1,25 g zsír, 31 g szénhidrát, 16,8 g rost, 4,2 g fehérje

      3. ASZPIKOS ZÖLDSÉGEK

      Hozzávalók:

      • 230 g mirelit zöldségmix
      • 5 dl víz
      • 5 g Eden Premium agar-agar
      • Eden Premium Himalája só ízlés szerint

      A fehér részhez és a csillagokhoz:

      • 200 ml kókuszkrém
      • 2 dl víz
      • 7 g Eden Premium agar-agar
      • Eden Premium Himalája só ízlés szerint

      Elkészítés:

      Pároljuk puhára a zöldségeket és várjuk meg amíg kihűlnek. Vizezzük be a formánkat (én 30 cm hosszú, 10 cm széles és 4 cm magas formát használtam). Forraljuk fel a vizet a sóval és az agar-agarral. A zöldségek 1/3-át szórjuk a formába és öntsük fel a folyadék 1/3-ával. Várjunk pár percet, amíg valamennyire megszilárdul és fogpiszkálóval szurkáljuk meg picit. Ezt ismételjük meg még kétszer. A fehér részhez is forraljuk fel a hozzávalókat és öntsük a formába, a maradékokat pedig vízzel átöblített tetszőleges szilikonos formákba (én erre az alkalomra csillagokat választottam). Amint teljesen megszilárdult, a forma oldala és a zselé közé illesszünk óvatosan pár fogpiszkálót és fordítsuk rá egy tálcára. A csillagokat is szedjük ki a tartóból.

      Tipp: Én most teljesen átlátszó zselét szerettem volna készíteni, de forralhatunk a folyadékba bármilyen fűszert teatojásban (mondjuk Eden Premium sómentes ételízesítőt).

      szilveszteri lakoma mindenmentes aszpik

      Az egész adag átlagos tápértéke (a csillagokkal együtt):
      675 kcal, 50,3 g zsír, 72,7 g szénhidrát, 18 g rost, 9,9 g fehérje

      4. LENCSÉS BARNARIZS SALÁTA BUNDÁS VIRSLIVEL

      Hozzávalók:

      A salátához (4 adag):

      • 50 g lencse (szárazon mérve)
      • 50 g Eden Premium barna rizs
      • 4 darab aszalt paradicsom (34 g), (üveges)
      • 1 evőkanál Eden Premium hidegen sajtolt tökmagolaj (8 g)
      • Eden Premium Himalája só ízlés szerint

      A virslikhez (5 darab):

      • 1 darab répa (tisztítva 126 g)
      • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 5 g)
      • pár levél petrezselyem zöld
      • 5 g Eden Premium Himalája só
      • 100 g Bake-Free füstös BBQ fasírtalap köleses
      • 20 g Eden Premium arany lenmagliszt
      • 115 g langyos víz
      • Eden Premium kókuszolaj a sütéshez

      Elkészítés:

      Saláta:

      Főzzük meg az előző éjszaka beáztatott lencsét tetszőleges fűszerekkel (én most csak sóval). Főzzük meg az alaposan (forró vízzel) átöblített barnarizst is lassú tűzön, fedő alatt 30-45 perc alatt dupla mennyiségű sós vízben. A paradicsomokat vágjuk apróra és keverjük össze az összes hozzávalóval.

      Virsli:

      A répát és a petrezselyem levelet késes aprítóval dolgozzuk nagyon apróra, de ne legyen pépes. Keverjük össze az összes hozzávalóval (a kókuszolaj és az arany lenmagliszt kivételével) és hagyjuk állni 10 percet. Formázzunk belőle 5 darab egyforma virsliutánzatot és mindegyiket hempergessük meg az arany lenmaglisztben. Bő, forró olajban süssük ki (körülbelül 3-5 perc alatt).

      szilveszteri lakoma virsli mindenmentes

      1 adag saláta átlagos tápértéke:
      490 kcal, 24,2 g zsír, 43,3 g szénhidrát, 14,4 g rost, 17,8 g fehérje

      1 darab virsli átlagos tápértéke:
      13,8 g szénhidrát, 4,3 g rost, 4 g fehérje

      5. MALAC SÜTI

      Hozzávalók 7 darabhoz:

      • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
      • 45 g Eden Premium eritvia
      • 30 g Eden Premium mandulaliszt
      • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
      • 20 g Eden Premium kókuszolaj
      • 1 tasak bourbon vanília aroma
      • 90 g víz
      • 14 db egész feketebors

      Elkészítés:

      Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk 0,8 cm vastagságúra és szaggassuk ki (én 8 cm átmérőjű formát használtam). A maradék tésztából formázzuk meg a malackák orrait és füleit. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10-13 perc alatt alsó-felső sütéssel.
      szilveszteri lakoma malacsüti mindenmentes

      1 darabátlagos tápértéke:
      114 kcal, 5,6 g zsír, 18,6 g szénhidrát amelyből poliolok 6,4 g, 2 g rost, 2,5 g fehérje

      1 darabátlagos felszívódó szénhidrát tartalma: 12,2 g

      6. LÓHERE SÜTI TÖKMAGLISZTTEL

      Hozzávalók 5 darabhoz:

      • 125 g Bake-Free linzer lisztkeverék
      • 30 g Eden Premium tökmagliszt
      • 20 g Eden Premium kókuszolaj
      • 4 g Eden Premium Himalája só
      • 100 g víz
      • 20 darab tökmag (4 g)

      Elkészítés:


      Keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk 0,8 cm vastagságúra és szaggassuk ki szív alakúra az összes tésztát. 4 darab szívecskének illesszük össze a csücskeit nedves kézzel, tegyünk rájuk 1-1 tökmagot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin, előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 10-13 perc alatt alsó-felső sütéssel.
      szilveszteri lakoma mindenmentes lóhere süti

      1 darab átlagos tápértéke:
      155 kcal, 5,9 g zsír, 16,8 g szénhidrát, 3 g rost, 6,6 g fehérje

      7. TÉSZTASALÁTA

      Hozzávalók 2 adaghoz:

      • fél csomag Eden Premium kölestészta orsó
      • fél darab piros színű paprika (84 g)
      • fél darab zöld színű paprika (50 g)
      • fél fej lilahagyma (tisztítva 74 g)
      • 55 g olíva bogyó
      • 2 evőkanál Eden Premium hidegen sajtolt tökmagolaj (8 g)
      • Eden Premium Himalája só ízlés szerint
      • pár szem száraz serpenyőben pirított tökmag (8 g)

      Elkészítés:

      Főzzük meg a tésztát, majd hideg folyóvízzel alaposan öblítsük át. A zöldségeket szeleteljük fel tetszés szerint és keverjük össze a tésztával. Szórjuk meg tökmaggal és csorgassuk meg tökmagolajjal.
      szilveszteri lakoma tésztasaláta mindenmentes

      1 adag tésztasaláta átlagos tápértéke:
      336 kcal, 13,5 g zsír, 44,9 g szénhidrát, 7 g rost, 7 g fehérje

      8. LENCSEFASÍRT FALATKÁK

      Hozzávalók 18 darabhoz:

      A fasírtokhoz:

      • 50 g lencse (szárazon mérve)
      • 150 g Bake-Free alap fasírtkeverék köleses
      • 10 g Eden Premium Himalája só
      • majoranna ízlés szerint
      • őrölt bors ízlés szerint
      • 150 g langyos víz
      • Eden Premium kókuszolaj a sütéshez

      A tálaláshoz:

      • koktélparadicsom
      • növényi sajt
      • olíva bogyó

      Elkészítés:

      Főzzük meg az előző éjszakára beáztatott lencsét. Amikor kihűlt, keverjük össze a fasírt többi hozzávalójával és hagyjuk állni 10 percig. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat és forró kókuszolajban süssük ki (6-7-es fokozaton). Tálaláshoz fogpiszkálóra szurkáljuk fel a paradicsomokkal, a sajttal és az olíva bogyókkal.
      szilveszteri lakoma lencsefasírt mindenmentes

      1 darab fasírt átlagos tápértéke:
      6,5 g szénhidrát, 1,8 g rost, 1,8 g fehérje

      A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva.
      Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

      Boldog új évet kívánok! 

       


      Megjegyzés írása

      Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk

      Ezt a webhelyet a reCAPTCHA rendszer védi, és a Google adatvédelmi szabályzata, valamint szolgáltatási feltételei vonatkoznak rá.


      Ezek is érdekelhetnek Megnézem mind