Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Szusi (nemcsirkés)

Szusi (nemcsirkés)

Már az elején leszögezem, hogy soha nem kóstoltam semmiféle szusit, nagyon nem az én ízvilágom, szóval ez a recept megrendelésre készült, ám annál nagyobb szeretettel. Még, ha akartam se kóstolhattam volna meg ezt a növényi változatot sem a rizs miatt (meg hát az alga nem a barátom), de abszolút meg voltak vele elégedve a lányok. Szerintem is igazán guszta lett. Annyira ijesztgettek, hogy így meg úgy nehéz feltekerni, de komolyan mondom, hogy gyerekjáték volt, mutatom is a videóban lentebb.
A szójaszósz helyett kókusz aminot használtam, kedvezve az allergiásoknak.
IR-esek, cukorbetegek nem fogyaszthatják a rizs miatt! Helyettesíthetik barnarizzsel, vagy basmati rizzsel, de azokkal nem próbáltam, hogy működik-e.
A csirkehúst most borsófehérje kockával imitáltam, szerintem teljesen megtévesztő lett.
Jelentem jázmin rizzsel is tökéletesen működik. Így jár, aki nem kap a boltban szusihoz való vagy kerekszemű rizst.
Ez most egy kis szusisugallat, ha valódibbat szeretnétek nyugodtan használjátok hozzá a szokásos kiegészítőket is, mint wasabi, szeletelt gyömbér és társaik.

 

HOZZÁVALÓK 4 TEKERCSHEZ:

A tekeréshez:

  • 4 darab nori alga lap

A rizshez:

  • 200 g szusi rizs, vagy kerek szemű, vagy jázmin rizs
  • 200 g víz
  • Himalája só
  • csipet Eden Premium Eritvia MAX (0,5-1 g)
  • 1 evőkanál rizsecet (11 g)

A töltelékhez:

A mártogatáshoz:

  • kókusz aminó

 

ELKÉSZÍTÉS:

A rizst mossuk át folyóvíz alatt és dupla mennyiségű vízzel főzzük puhára résnyire nyitott fedő alatt, majd 10 percre fedjük le teljesen. Amikor kihűlt keverjük össze a többi hozzávalóval.
A töltelékhez a paprikákat vágjuk vékony csíkokra. A borsófehérje granulátumot keverjük össze a forró vízzel, a fűszerekkel és fedjük le 10 percre.
A lapot tegyük egy bambuszrácsra fényes felével lefelé, oszlassuk el a felén a rizst, halmozzuk rá a tölteléket és tekerjük fel. Az alga legvégét nedvesítsük be, hogy összetapadjon a tekercs. Nekem 1 darab tekercsből 12 szelet lett, összesen pedig 48 szelet.

1 szelt szusi átlagos tápértéke:

18 kcal, 0,07 g zsír, 3,6 g szénhidrát, 0,3 g rost, 0,7 g fehérje

Szusi (nemcsirkés)
Szusi (nemcsirkés)
Szusi (nemcsirkés)
Szusi (nemcsirkés) táblázat

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Vegán szusi borsófehérje kockából😍 Keresd a receptet az edenpremium oldalán! #edenpremium #glutenfree #veganfood #nomeat ♬ Japanese style oriental dance JAPAN(1105063) - Aruma

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk