Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Marokkói padlizsánpörkölt szarvacskával

Marokkói padlizsánpörkölt szarvacskával

Ismét a marokkói konyhába invitállak titeket egy fantasztikus padlizsános fogásra. Elképesztően izgalmas fűszerezést használtam, szerintem le fog venni a lábatokról, ha kipróbáljátok. Én kezdek ráérezni erre a stílusra, igazán hálás téma, amikor újdonságokkal nézek szembe, hiszen életemben nem gondoltam volna, hogy a menta zamata mennyire precízen képes kiegészíteni a szaftos paprikást. A másik: tudjátok, ugyan az a tészta más-más formában, de mindegyik íze eltér a társától csak is a külcsín miatt. Hát én most odáig meg vissza vagyok a szarvacskáért, szinte kényszeresen főzöm hozzá a különböző pörkölteket, tokányokat, sőt, más tésztasalátaként is elképzeltem. Tiszta retro menza hangulat, kicsit felturbózva, de az érzés ugyan az, mint akkor és ott, csak most már gluténmentesen, növényi alapokon. Nézzétek meg, még a kis barázdák is stimmelnek!
U.i.: IR-esek, cukorbetegek a mazsolát hagyják ki, szigorúan tilos kategória!

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

  • 1 csomag Eden Premium kölestészta szarvacska
  • 2 darab padlizsán (szára és magja nélkül 530 g)
  • 1 fej vöröshagyma (tisztítva 175 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (tisztítva 12 g)
  • 4 darab koktélparadicsom (65 g)
  • 40 g sűrített paradicsom
  • fél teáskanál cukormentes dijoni mustár (Aldi)
  • 35 g mazsola
  • 2 evőkanál kókuszolaj (16 g)
  • Himalája só, őrölt tarkabors, bükkfán füstölt paprika, római kömény, kakukkfű, őrölt koriander mag, fahéj, szegfűbors ízlés szerint, ételízesítő
  • friss mentalevél és petrezselyem levél

ELKÉSZÍTÉS:

Kókuszolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. A padlizsánokból kanalazzuk ki a magokat, szeljük kockákra és adjuk a pörkölthöz a paradicsomokkal és a mazsolával együtt. Fedő alatt rotyogtassuk készre, majd keverjük hozzá a friss mentát és petrezselymet. Főzzük meg a tésztát a leírás szerint és tálaljuk a forró pörkölttel.

Marokkói padlizsánpörkölt szarvacskával

Marokkói padlizsánpörkölt szarvacskával

1 adag marokkói padlizsánpörkölt szarvacskával átlagos tápértéke:
304 kcal, 5,9 g zsír, 51,8 g szénhidrát, 7,8 g rost, 8,3 g fehérje

 

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

@edenpremium_hu Gluténmentes marokkói padlizsánpörkölt 🌱 #padlizsán #vegan #foodtiktok #glutenfreetiktok #edenpremium ♬ eredeti hang - edenpremium_hu

 

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk