Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Rozé paradicsomleves kiskagylóval

Rozé paradicsomleves kiskagylóval

Sziklaszilárd menzai emlékeim közül a paradicsomleves betűtésztával volt az egyik totál befutóm. Megvan az érzés? Az, amikor a betűket óvatosan kitapogattunk a nyelvünkkel, abban bízva, hogy kitaláljuk melyik került éppen a falattal a szánkba? Milyen íze van az E betűnek? És vajon milyen a Z betűnek? Más? Ugyanolyan? Az a mámorítóan édes, savanykás ízvilág, az ebédlő jellegzetes, összetéveszthetetlen, frissen mosott konyhai textil és Ultrás-Hypós mosogatószer illatával keveredve? Ugye megvan? Az a zaj… ahogy a merőkanál a hatalmas lábashoz koccan, az evőeszközök csörgése, a tálcák kopogása, a konyhás nénik finom, kedves terelgetése, a tanárok suttogó beszéde és a gyerekek zsivaja, ahogyan élvezik a nemtanulást és egymás társaságát, azt a csepp csintalankodást, ami éppen még belefér a szünetbe ….. Nos, ezt az érzést adta vissza nekem ez a leves. Persze felnőttes, fűszeres verzióban. Természetesen semmi sem ugyanaz, mint akkor. A leves íze sem, mert már nem vágyunk arra a mézédes lére, DE A TÉSZTA. Komolyan mondom, ez a kiskagyló tészta ahogy elnyammogtam, piszkosul felidézte ezt a kedves emléket.

 

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

A leveshez:

  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 200 g cukormentes mandula ital (Joya)
  • 200 g víz
  • fél fej vöröshagyma (tisztítva 35 g)
  • 1 gerezd fokhagyma (tisztítva 8,5 g)
  • 1 evőkanál kókuszolaj (8 g)
  • 15 g Eden Premium kölesliszt
  • Himalája só, őrölt tarkabors ízlés szerint

A betéthez:

A díszítéshez:

  • újhagyma
  • friss bazsalikom

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk meg a kókuszolajon, majd keverjük hozzá a fűszereket és a köleslisztet. Öntsük fel a mandula itallal, a paradicsomszósszal és a vízzel. Folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre. Közben főzzük ki a kölestésztát is, majd öblítsük át hideg folyóvíz alatt és keverjük a levesbe (nem kell tovább főzni). Díszítsük friss újhagymával és bazsalikommal.

Paradicsomleves
Paradicsomleves
Rozé paradicsomleves kiskagylóval

1 adag rozé paradicsomleves kiskagylóval átlagos tápértéke:

138 kcal, 5 g zsír, 18,9 g szénhidrát, 2,5 g rost, 3,5 g fehérje

A tápértékek az adott alapanyagból, a receptben leírt mennyiségű hozzávalókból lettek kiszámolva. Mivel minden alapanyagnak eltérő lehet a pontos tápértéke, ezért az általunk közzétett adatok tájékoztató jellegűek.

Az árak az Eden Premium webáruházában feltüntetett összegekből kerülnek kalkulációra, melyek a recept megjelenésének időpontjában érvényesek. Az egyéb hozzávalókhoz az adott időpont átlagárai kerülnek kalkulációra, ezért a feltüntetett összegek csak iránymutató jellegűek, felelősséget értük nem vállalunk és minden esetben magyar forintban értendőek.

Szeretnéd elkészíteni? Megmutatjuk, hogyan kell:

@edenpremium_hu Rozé paradicsomleves kiskagylóval,az új tésztánkkal! 🥰 #edenpremium #vegansoup #tomatosouprecipe ♬ Forever - Labrinth

Megjegyzés írása

Kérjük vedd figyelembe, hogy a megjegyzéseket megjelenés előtt jóvá kell hagyjuk