Szállítás 17.000 Ft felett ingyenes!

Láttad már legújabb termékeinket? Kattints ide.

Gyereknapi receptválogatás

Gyereknapi receptválogatás

Idehaza a Gyereknapot május 29.-én ünnepeljük és általában megannyi programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ilyenkor az édességek, és a finomabbnál-finomabb falatok is előkerülnek, amiből a gyerekek nem győznek választani. Azonban azoknak sem kell búslakodniuk, akiknek valamilyen szigorú diétát kell követniük, hiszen most gyereknap alkalmából nekik szerettünk volna kedveskedni egy kicsit. Így hát összeválogattunk néhány szuper receptet, amit elkészíthetünk aggodalmak nélkül, akár a gyereknapi bulira is.

Tortilla chips

Tortilla chips

Hozzávalók:

Chips:

    Avokádókrém:

    • 1 darab érett avokádó
    • őrölt bors, fokhagyma granulátum, citromlé ízlés szerint
    • Eden Premium Himalája só ízlés szerint

    Elkészítés:

    Chips:

    A fasírtport keverjük össze a sóval és a vízzel, majd hagyjuk állni 5-10 percig. A tepsibe tegyünk egy szilikonos sütőpapírt és vékonyan kenjük meg olajjal. A tésztából nyújtsunk vékony lapot és vágjuk háromszögekre. Tegyük őket a tepsire és olajozzuk meg a tetejüket is vékonyan. Előmelegített 190 fokos sütőben légkeveréssel süssük készre 10 perc alatt.

    Avokádókrém:

    Pépesítsük az avokádót a többi hozzávalóval.

    Fánknyalóka

    Fánknyalóka

    Hozzávalók 16 darabhoz:

    A fánkhoz:

    A csoki réteghez:

    • 50 g mindenmentes csokoládé (Aldi Choceur)
    • 20 g Eden Premium kókuszolaj

     A díszítéshez:

    • Eden Premium kesudió apróra törve
    • kókuszreszelék
    • durvára őrölt dió

    Elkészítés:

    Keverjük össze a fánk hozzávalóit és pihentessük 5 percig (kókuszolaj nem kell bele, az a sütéshez lesz). Osszuk pontosan 16 darab egyforma részre, formázzunk belőle golyókat és bő, forró kókuszolajban süssük ki őket pár perc alatt. A csokiréteghez vízgőz felett olvasszuk össze a csokit a kókuszolajjal, várjuk egy picit, amíg visszasűrűsödik. Mindegyik fánkba szúrjunk egy pálcikát, mártsuk bele a csokiba és hempergessük meg őket kesudióban, vagy, kókuszreszelékben, vagy dióban.

    Pizzás csiga

    Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    A kencéhez:

    Elkészítés:

    A kencéhez késes aprítóban daráljuk apróra a hagymát és a répát. Pirítsuk meg az olajon, ha kell, öntsük fel pici vízzel, hogy ne égjen le. Tegyük hozzá az apróra vágott aszalt paradicsomot, a fűszereket, a paradicsomszószt és a sörélesztő pelyhet. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük 10 percig. Száraz felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra (nekem 26x36 cm-es lett), kenjük meg a kencével és a rövidebbik oldala felől tekerjük fel. Éles késsel vágjuk 8 egyforma darabra és tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.

    Túró rudi

    Túró rudi

     Hozzávalók:

    A túróhoz:

    A csokimázhoz:

    • 28 g mindenmentes étcsokoládé
    • 10 g Eden Premium kókuszolaj

    Elkészítés:

    Mossuk át alaposan forró víz alatt a kölest. Keverjük össze a túró összes hozzávalójával (kivéve az útifű maghéj liszt) és fedő alatt lassú tűzön főzzük puhára 15-20 perc alatt. Fedjük le teljesen és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá az útifű maghéj lisztet és formázzunk belőle 5 darab egyforma méretű rudat. A csokit gőz felett olvasszuk össze a kókuszolajjal és kenjük a rudikra.

    Mekis almáspite

    Mekis almáspite

    Hozzávalók 4 darabhoz:

    A tésztához:

    A töltelékhez:

    A sütéshez:

    Elkészítése:

    A tésztához keverjük össze a hozzávalókat (először morzsoljuk össze a margarint a liszttel) és folpackba csomagolva pihentessük fél óráig hűtőben. Nem kell megijedni, elég ragacsos tészta lesz. A töltelékhez hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki és szeleteljük apró kockákra. Forró serpenyőben kezdjük el egy pici vízzel és a citromlével párolni. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a többi hozzávalót és maradék vizet is. Főzzük addig, amíg besűrűsödik. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát vékony négyzet alakúra, majd vágjuk el 4 darab egyenlő részre. Helyezzük rá 4 felé osztva a töltelékeket és csomagoljuk be őket teljesen a tésztába. Forró, bő olajban süssük ki.

    Basic hamburger

    Basic hamburger

    A nagy kalandok alatt meg is éhezhetnek a gyerkőcök, így hát gondoskodni kell a megfelelő ebédről. Éppen ezért került bele a válogatásba ez az isteni mentes hamburger, amibe egy csomó-csomó zöldség került.

    HOZZÁVALÓK 3 DARABHOZ:

    A zsemlékhez:

    A töltelékhez:

    • 1 kisebb darab padlizsán (240 g)
    • 1 evőkanál Eden Premium kókuszolaj
    • Eden Premium Himalája só, feketebors, fokhagyma granulátum
    • csemege uborka
    • saláta
    • növényi sajt
    • lilahagyma
    • paradicsom
    • szezámmag
    • ketchup, mustár

    ELKÉSZÍTÉS:

    A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5 perc alatt, amíg egynemű és teljesen sima lesz. Olajos felületen, olajos kézzel dagasszuk át a tésztát, majd osszuk 3 darab egyforma részre. Formázzunk belőlük helyes kis bucikat (picit lapítsuk le) és tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, majd meleg helyen kelesszük 45 percig. Kenjük meg őket vékonyan ketchuppal és szórjuk meg szezámmaggal, majd előmelegített 200 fokos sütőben 30 perc alatt süssük készre őket alsó-felső sütéssel. A töltelékhez vágjuk karikákra a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, állni amíg kiereszti a levét. Enyhén olajozott serpenyőben süssük meg. Rétegezzük a félbevágott zsemlékbe a többi töltelékkel és fogyasszuk egészséggel.

    Mandulás keksz

    Mandulás keksz

    HOZZÁVALÓK:

     ELKÉSZÍTÉS:

    Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Pihentessük 10 percig. Nem fogjuk tudni nyújtani, ezért formázzunk golyókat és lapítsuk ki őket körülbelül 0,5 cm vékony korongra (nekem 18 darab lett), tegyük szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire és alaposan kenjük meg olvasztott margarinnal. Nekem olyan sütipecsétem van, amihez tartozik egy karika is (magyarul szaggató), én úgy csináltam, hogy rátetettem a karikát és belepecsételtem, így a tészta pont kitöltötte a formát, de karika nélkül is működik, csak legyen jó margarinos a tészta, hogy ne tapadjon rá és le tudjuk választani a tésztát a pecsétről. Nem fog megmaradni a minta, de szép egységes kekszek lesznek. Pecsét nélkül is tökéletes lesz, csak kicsit rusztikusabb hatású. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre 30 perc alatt.

    Leave a comment

    Please note: comments must be approved before they are published.